pátek 7. června 2013

Den dětí pro 1. stupeň - 30.5.2013


30.5.2013 v rámci vyučování ve škole proběhla oslava dne dětí.

Fotografie najdete zde

Školní článek najdete zde

S koncem školního roku přibývá dnů, kdy chodí žáci do školy raději – třídní výlety, návštěvy divadelních představení, školní jarmark… zpestřují všední dny školní docházky.


Mezi tyto dny patří také den, ve kterém společně symbolicky oslavují Den dětí. V tomto školním roce byl tímto dnem pro 1. stupeň čtvrtek 30. 5.


Počasí sice vyšlo přesně podle předpovědi, takže pršelo a bylo chladno, ale „plán B“ nezklamal - připravené soutěže proběhly v tělocvičně, ve školní družině a ve školní jídelně. Paní učitelky se pro tuto příležitost změnily v pohádkové bytosti a vyzbrojeny sladkostmi zaujaly pozice na jednotlivých stanovištích, kde žáci plnili různé úkoly. Nosili vajíčko na lžíci překážkovou dráhou, házeli kroužky na cíl, přenášeli míček čelem ve dvojicích, vyzkoušeli si dostat kuličku do důlku, chůzi na dřevěných šlapkách, skoky přes švihadlo, hod na cíl, přetahování lanem, kroužení obručemi kolem vlastního těla, zasoutěžili si ve dvojicích v běhu… Za každý úspěch je čekala sladká odměna. A bylo proč odměňovat. Většina dětí některé disciplíny dělala i několikrát, takže sladkostí měli všichni dost a dost.


Soutěže trvaly až do vyčerpání zásob sladkostí. Spokojeni byli všichni – děti s programem a odměnami, učitelky s tím, že většina dětí si toto dopoledne užila a nikdo se při zápolení nezranil.


Poděkování za organizaci patří všem učitelkám 1. stupně.

Žádné komentáře:

Okomentovat